Altvater Piła członkiem IGPW

Dodano 20.03.2017
Grono członków Izby Gospodarczej Północnej Wielkopolski poszerzyło się w marcu o Altvater Piła działające pod marką ENERIS Surowce. To pilskie  przedsiębiorstwo jest największym w regionie odbiorcą odpadów komunalnych.  Spółka, będąca znaczącym pilskim pracodawcą, obchodzi w tym roku 20-lecie swojego założenia.
Działania podejmowane przez członków Izby Gospodarczej Północnej Wielkopolski mają na celu współtworzenie samorządu gospodarczego i polityki rozwoju regionu. Od momentu założenia organizacji w 1992 roku, do jej struktur dołączyło niemal 100 firm regionu. To wspólnie z nimi, Altvater Piła, jako nowy członek Izby, będzie współpracował na rzecz rozwoju i integracji lokalnego biznesu.
Dołączenie do grona firm, które angażują się na rzecz rozwoju naszego regionu, cieszy nas tym bardziej, że ma miejsce w 2017, jubileuszowym dla Altvater Piła roku. Mamy nadzieję, że dzięki współpracy w ramach struktur Izby Gospodarczej Północnej Wielkopolski będziemy mieć jeszcze więcej możliwości działania na rzecz integracji regionalnego biznesu oraz promowania walorów gospodarczych północnej Wielkopolski.
– powiedział Dariusz Mikołajczyk, prezes zarządu Altvater Piła.