Altvater Piła przedłuża zbiórkę odpadów wielkogabarytowych

Dodano 01.06.2017
Firma Altvater Piła, spółka działająca pod marką ENERIS Surowce, podjęła decyzję o wydłużeniu o tydzień zbiórki odpadów wielkogabarytowych od mieszkańców Piły. Zbiórka rozpoczęła się 31 maja, to jest tydzień wcześniej niż zaplanowano w harmonogramach, i potrwa do 19 czerwca. Kolejna zbiórka mobilna odbędzie się we wrześniu.
Decyzja Altvater Piła o wydłużeniu terminu zbiórki mobilnej względem działań zaplanowanych w umowie ze Związkiem Międzygminnym PRGOK podyktowana jest dużymi ilościami odpadów, spodziewanymi w związku z sezonem remontowym. W ramach zbiórki w  pierwszej kolejności odebrane zostaną odpady z nieruchomości wielorodzinnych. Pracownicy Altvater Piła odbiorą odpady wielkogabarytowe, zużyty sprzęt elektryczny i  elektroniczny, opakowania wielomateriałowe, chemikalia, odpady budowlane i  rozbiórkowe, odzież i tekstylia, zużyte baterie i akumulatory, a także zużyte opony o  średnicy do 110 centymetrów. Mieszkańcy proszeni są o zapakowanie odpadów w sposób umożliwiający ich bezproblemowy odbiór i wystawienie ich przed posesję w przypadku zabudowy jednorodzinnej, bądź do altanki śmietnikowej dla zabudowy wielorodzinnej. Terminy odbioru odpadów dla poszczególnych ulic można sprawdzić na stronie http://grupa-eneris.pl/wp-content/uploads/2016/10/piaa-2017.pdf. Wszelkie informacje na temat zbiórki można uzyskać, dzwoniąc na numer infolinii 801 00 38 38.