ENERIS Surowce członkiem Lubuskiej Organizacji Pracodawców

Dodano 12.05.2017
Gorzowski oddział ENERIS Surowce został członkiem jednej z najstarszych organizacji pracodawców w regionie - Lubuskiej Organizacji Pracodawców. Członkami LOP są największe przedsiębiorstwa z terenu Gorzowa Wielkopolskiego oraz całego województwa lubuskiego.
Przez ponad 20 lat działalności Lubuskiej Organizacji Pracodawców do jej struktur przystąpiło 150 firm prowadzących działalność w regionie. Gorzowski oddział ENERIS Surowce reprezentuje  w tym gronie branżę komunalną. Wśród usług realizowanych przez spółkę na terenie województwa lubuskiego znajduje się między innymi odbiór odpadów, całoroczne utrzymanie dróg i placów, ekologiczny demontaż pojazdów oraz skup surowców wtórnych. Działania podejmowane przez członków Lubuskiej Organizacji Pracodawców mają na celu wspieranie długofalowego, zrównoważonego rozwoju gospodarczego regionu wraz z wyznaczaniem jego kierunków, a także promocję współpracy lokalnego biznesu. Związek jest inicjatorem akcji promujących odpowiedzialne podejście do relacji z pracownikami, czego wyrazem jest przyznawana przez LOP statuetka „Lubuski Przyjazny Pracodawca”.