Program Grantowy ENERIS na półmetku

Dodano 11.05.2016

Już tylko do 18 maja można przesyłać zgłoszenia w Ogólnopolskim Programie Grantowym ENERIS „Pomysły chroniące środowisko”. Do zdobycia są środki na realizację projektu związanego z ochroną środowiska. W Jury konkursu zasiądą między innymi Marzena Rogalska, Antoni Królikowski i Tomasz Zubilewicz.

Trwa przyjmowanie wniosków w Programie Grantowym ENERIS „Pomysły chroniące środowisko”. W każdej z 13 lokalizacji jest do zdobycia do 5 tysięcy złotych na realizację projektu, który przysłuży się ochronie środowiska.
- Podstawą jest dobry i oryginalny pomysł na ochronę środowiska. Wychodzi z założenia, że to mieszkańcy najlepiej wiedzą, co jest bolączką ich okolicy, czy lepiej przygotować zielony skwer na osiedlowym podwórku, zorganizować sprzątanie okolicznego lasku czy też przygotować działania edukacyjne na temat segregacji odpadów dla seniorów.
- mówi Magdalena Sułek-Domańska, Dyrektor ds. Komunikacji ENERIS Surowce S.A. W projekcie mogą wziąć udział m.in. przedszkola, szkoły, świetlice, organizacje pozarządowe czy stowarzyszenia, a także osoby indywidualne, po spełnieniu odpowiednich warunków. Granty zostaną przyznane do końca czerwca 2016, a termin realizacji projektu to koniec roku. Szczegółowe informacje dotyczące Programu, regulamin oraz lista lokalizacji, z których można ubiegać się o dofinansowanie, jest dostępna na stronie internetowej: http://grupa-eneris.pl/pl/ProgramGrantowy