Rozpoczyna się remont drogi dojazdowej do ZGOK w Balinie

Dodano 18.08.2016

Zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami od 22 sierpnia (poniedziałek) rozpoczyna się remont drogi dojazdowej do ZGOK w Balinie. W jego trakcie zostanie przebudowany i przykryty nakładką asfaltową ponad 250 metrowy fragment wysypany dotychczas tłuczniem. Całość prac powinna zająć około trzech tygodni.

3 tygodnie prac

Prace, które rozpoczną się 22 sierpnia (poniedziałek) będą polegały na ułożeniu krawężników, regeneracji i uzupełnieniu podbudowy oraz wykonaniu nakładki asfaltowej na 262 metrowym fragmencie wysypanym obecnie tłuczniem. Całość prac powinna zająć około 3 tygodni i jest uzależniona od warunków pogodowych. Wyremontowany odcinek będzie miał szerokość 6 metrów i umożliwi bezpieczne wymijanie się samochodów ciężarowych i śmieciarek.
- Zgodnie z umową z wykonawcą cały czas ma być zapewniona przejezdność drogi do posesji oraz do ZGOK. Bardzo prosimy   zachowanie szczególnej ostrożności oraz zwracanie uwagi na pojawiające się tymczasowe znaki drogowe. Ich celem jest zapewnienie bezpieczeństwa zarówno Państwu, jak i robotnikom prowadzącym remont. Przygotowaliśmy plakaty informacyjne, skierowane zarówno do mieszkańców, jak i do kierowców samochodów jadących do Zakładu. Apelujemy w nich o rozwagę i ostrożność
– powiedział Michał Bogacki, członek zarządu ZGOK Sp. z o.o. Wykonawcą remontu jest firma EUROVIA.