Śmieciarki przyjazne środowisku

Dodano 26.01.2022

Coraz ciszej, ekologiczniej i bezpieczniej. Wszystko za sprawą Altvater Piła, który stale unowocześnia swoją flotę. W tym roku aż osiem nowych pojazdów o najwyższej normie spalin Euro6 wyjedzie na ulice Piły.

W taborze Altvatera w sumie już 28 samochodów charakteryzuje się najwyższą normą emisji spalin. Starsze pojazdy są systematycznie zastępowane nowymi. W ubiegłym roku wycofano ich siedem.

- Chcemy świadczyć usługi na jak najwyższym poziomie. Ciągła wymiana floty zwiększa naszą wydajność i efektywność, a zmniejsza awaryjność, dzięki czemu odpady możemy odbierać jeszcze sprawniej - informuje dyrektor Altvater Piła Tomasz Bielański.

- To bardzo nowoczesne pojazdy, które dzięki zaawansowanej technologii i wysokiej sprawności technicznej poprawiają styl jazdy kierowców, wpływając m.in. na zmniejszenie emisji spalin przy jednoczesnym skróceniu czasu dotarcia do celu - podkreśla kierownik logistyki w Altvater Piła Paweł Bardziński.

Poza obniżeniem kosztów eksploatacji i względami środowiskowymi, spółka bierze także pod uwagę komfort i bezpieczeństwo pracy ekip. Z kolei mieszkańcy z pewnością docenią mniejszy hałas podczas odbierania odpadów. Altvater dba także o wygląd zewnętrzny swoich pojazdów. Dwa najnowsze zostały oklejone grafiką inspirowaną muralem przy ul. Niepodległości 1 w Pile, inne zachęcają do wstąpienia do drużyny Altvatera.