Sprzątanie świata czas zacząć!

Dodano 12.09.2019
Tydzień przed finałem akcji Sprzątanie Świata 2019 - w sobotę 14 września - odbędzie się w Pile pierwsze z cyklu spotkań "Eko-altana nasza wspólna sprawa". Razem z Miastem Piła, Związkiem Międzygminnym PRGOK, Pilską Spółdzielnią Mieszkaniową i MWiK Piła zapraszamy do sprzątania przestrzeni wokół pilskich altan na odpady!

Ogólnopolskie sprzątanie po raz 26.

Akcja Sprzątanie Świata odbywa się zawsze w trzeci weekend września w całej Polsce. To coroczne wydarzenie dla wszystkich, którym nie jest obojętny los i wygląd przestrzeni wokół. To także szansa na konkretne działania na rzecz zmniejszenia negatywnego wpływu na środowisko naturalne.

Eko-altana nasza wspólna sprawa w Pile

Tegoroczna, 26.edycja akcji będzie miała miejsce od 20 do 22 września, jednak w Pile rozpocznie się tydzień wcześniej. Spółka Altvater Piła, działająca pod marką ENERIS, razem z Miastem Piła, Związkiem Międzygminnym PRGOK oraz Pilską Spółdzielnią Mieszkaniową i MWiK Piła organizują cykl wydarzeń pod nazwą “Eko- altana nasza wspólna sprawa”. Spotkania odbędą się przy altanach na odpady w trzech lokalizacjach i terminach:
  • 14 września, godz. 15.30 - 17.30 - altana przy ul. Niemcewicza 4-12,
  • 21 września, godz. 15.30 - 17.30 - altana przy ul. Śniadeckich i al. Powstańców Wielkopolskich,
  • 28 września, godz. 15.30 - 17.30 - altana przy ul. Mickiewicza 107.
W programie przewidziane są m.in.
  • wspólne porządkowanie altan (mycie, zbieranie odpadów wokół wiat, drobne naprawy, nasadzenia pnących roślin, krzewów),
  • konkursy wiedzy ekologicznej z nagrodami,
  • pokaz śmieciarki dwukomorowej - możliwość obejrzenia sprzętu, zrobienia zdjęć, rozmowy z załogą.
Zapraszamy!