Koalicja BHP podpowiada: dezynfekcja miejsca pracy – praktyczne wskazówki

Jak zabezpieczać kierowców śmieciarek i ładowaczy przez zakażeniem? Co o dezynfekcji powinni wiedzieć pracownicy na tzw. „home office”? Jak dezynfekować podłogi roztworem chloru? Kiedy warto zainwestować w ozonatory? Tym razem eksperci Koalicji BHP dzielą się wybranymi sposobami na odkażanie i ograniczenie kontaktu z wirusem, zarówno w biurze, w trasie, jak i podczas pracy zdalnej w domu.
Dodano: 02.04.2020

Bezpieczny odbiór odpadów budowlanych

Mimo przetaczającej się fali epidemii, prace budowlane, choć spowolnione, odbywają się cały czas. Jak nigdy szybkość, bezpieczeństwo i higiena odbioru odpadów stały się kluczowe. Dlatego też ENERIS, współzałożyciel Koalicji BHP i największa polska firma odpadowa, uruchamia usługę profesjonalnego odbioru odpadów budowlanych w oparciu o 15 nowych samochodów, specjalne kontenery i w pełni przygotowanych do bezpiecznego wykonywania usług pracowników.
Dodano: 01.04.2020

Szkolenie online - gospodarka odpadami i BHP w czasach epidemii

O co musi zadbać pracodawca, by uchronić swoich pracowników w czasie epidemii? Jakie dodatkowe zabezpieczenia warto wprowadzić, żeby praca była bardziej bezpieczna? Czy maseczki i rękawice zawsze chronią przed koronawirusem? Na te i inne pytania odpowiedzą 3 kwietnia przedstawiciele Koalicji BHP podczas webinarium zorganizowanego przez Przegląd Komunalny.
Dodano: 31.03.2020